top of page
Search
  • Writer's pictureSusanne Heart

-Ta ansvar Erna og Bent!

Fylkespolitiker ber Erna Solberg stenge skoler og vurdere «lockdown» i Norge. Susanne Heart (MDG) kritiserer en «total mangel på krisehåndtering» og ber regjeringen iverksette stenging av skoler og vurdere inn- og utreisestopp i Norge. Videregående skoler stenges i Rogaland, og regjeringen varsler drastiske tiltak.

UTDRAG FRA ARTIKKELEN:


Heart er nestleder i regional-, kultur- og næringsutvalget samt representant i fylkestinget og eldrerådet i Rogaland.

– Myndighetene er altfor lite proaktive. Det er katastrofe. Hadde regjeringen innført langt mer drastiske tiltak på et langt tidligere tidspunkt, så kunne vi ha stoppet eller kraftig bremset utbredelsen av denne pandemien i Norge helt fra starten. Holdningen nå er å avvente at problemene kommer. Det er helt hårreisende og horribelt, sier hun til Aftenbladet.

– Stenge ned alt utenom matbutikker og apoteker?

– Jeg er ikke den rette til å vurdere om også det er nødvendig, men det bør vurderes, og folk må unngå alle unødvendige reiser og samlingsplasser..............


– Hvorfor er du så komfortabel med å gå så hardt ut når regjeringen tar utgangspunkt i landets fremste helsefaglige råd?
– Det er bra at byråkratiet lener seg på faglige råd, men politikere må bruke det som et minimum, utvise sunn fornuft, se til andre land, lytte til magefølelsen og gjøre alt i vår makt for å beskytte folket.

........ – Så du har ingen tro på at Bent Høie (H) sier om at man setter tillit og legitimiteten i tiltakene på spill dersom man innfører for drastiske tiltak for tidlig?

– Nei, og det er en typisk norsk «konfliktskyhet». Bent Høie er redd for å feile og tør ikke å ta de riktige grepene. Jeg er tydelig på at landets politiske ledelse har feilet så til de grader. Erna Solberg har vært mer opptatt av økonomi og næringsliv enn folk. Også justis- og beredskapsministeren burde ha kommet på banen.


– Er Norge for sent ute allerede?

– Med tanke på å stoppe den virkelig store spredningen, er vi det. Men om vi tar aggressive grep nå og kjører lockdown av samfunnet, kan vi begrense utbredelsen og konsekvensene for hele samfunnet.
Comentarios


bottom of page